Travel Apartment

La momentul începerii proiectului, locuinţa avea deja montate finisajele interioare de la dezvoltator, dar ca să dăm o notă personală amenajării, am intervenit pe anumiţi pereţi cu finisaje speciale, cum ar fii placări din polimer şi vopsea decorativa, creând accente pentru fiecare încăpere.

La cererea beneficiarului conceptul proiectului a pornit de la un element “must have” ce este reprezentat printr-un şablon ce ilustrează harta lumii cu punctele cardinale, cu rolul de “reminder” al dorinţei clientului nostru de a vizita lumea întreagă. Astfel, de la acest şablon realizat din PVC am ales imaginea sticlei printate din zona blatului de lucru, ce sugerează printr-o pictură abstractă priveliştea valurilor la apus. Acestea vin în susţinerea ideii de călătorie, reprezentând o imagine ce poate fii observată şi din zona living-ului, ce înglobează şi funcţiunea de dining printr-o zonă de tip bar cu 4 locuri, ce delimitează vizual zona bucătăriei de zona living-ului, fiind vorba şi despre un open-space.

În egală măsură ne-a inspirat această imagine şi din punct de vedere cromatic si a influenţat întreg spațiu de amenajat, regăsind astfel nuanțe mai închise sau mai deschise de turcoaz și crem, selectate din ilustraţie. Culorile deschise măresc vizual spațiul și creează unitate, iar accentele de nuanțe îndrăznețe alături de nuanța contrastantă și textura de lemn de stejar dau personalitate spațiului și devin punctele focale ale amenajării.

Este important de menționat faptul că noi ne adaptăm la necesitățile clientului, astfel zona de living nu este folosită doar pentru zona de relaxare și socializare, ci devine şi spațiul de lucru de acasă, fiind o nouă funcţiune solicitată foarte des din partea clienţilor.

Dormitorul matrimonial are un aer mai cozy, în care predomină mult mai mult tonurile de crem şi pentru care s-au dorit multe spaţii de depozitare. Astfel, am ales un dressing generos pe care clientul îl poate achiziţiona online, am optat pentru un pat cu somiera rabatabilă pentru a câştiga noi spaţii de depozitare. Patul tapiţat a fost ales într-o nuanţă de turcoaz deschis foarte desaturat, iar peretele din spatele lui a fost vopsit cu vopsea decorativă crem, fiind încadrată de 2 zone de placaj din polimer vopsit cu o iluminare de tip LED spre zona patului.