The Wave Apartment

Vă prezentăm cu entuziasm finalizarea proiectului “Wave Apartment”, fiind vorba despre amenajarea unui living open space cu bucătărie de aproximativ 55 mp din București.

Proiectul s-a născut din dorința de a păstra și revigora câteva piese existente, reintegrându-le într-un concept nou al locuinței. Pornind de la factorul de a reutiliza elemente existe, prima etapă a constat în retapițarea canapelei prezente in spatiu, aceasta devenind elementul central vizual și cromatic al amenajării. De asemenea, s-a intervenit asupra fronturilor bucătăriei existente și s-a reorganizat spațiul pentru a aduce prospime și funcționalitate nouă. S-a avut grijă să se delimiteze vizual cele două spații deschise, inclusiv zona de bar, fără a neglija conceptul inițial.

 

Apartamentul cu o suprafață de 70 mp destinat unui tânăr se găsește într-un complex rezidențial nou, Avangarde Residence, în proximitatea Lacului Morii din București. Aspecte precum locația, situarea la etajul 6, lumina naturală abundentă și prezența a multe zile însorite pe parcursul anului au condus echipa de arhitecți să propună un design luminos și plin de culoare.

Odată ce intri, compartimentarea apartamentului devine evidentă, fiind una coerentă din punct de vedere funcțional. Zona de zi open space cu bucătărie este separată de cea de noapte, iar la intrare întâmpinăm o cameră generoasă cu un perete vitrat, care oferă o privire la frumusețile peisajului din jurul clădirii. Acest perete rămâne deschis, fără să fie acoperit de o perdea, pentru a permite luminii naturale să pătrundă în spațiu.

Stilul ales este modern, cu un joc de culoare accentuat, mai ales prin utilizarea galbenului, conferind spațiului prospețime și tinerețe. Se evită elementele inutile, acordând prioritate sistemelor de depozitare, în special într-un apartament mic cu accent pe zona de living open space și bucătărie.

Pentru a conferi spațiului o dinamică plăcută, s-a optat pentru o abordare diferită a pereților, folosind lavabilă decorativă albă de la MURALI, care se combină perfect cu zonele de tapet cu un model subtil de valuri, cu scopul de a dinamiza zona de living față de restul spațiului.

Am avut privilegiul de a dispune de un spațiu cu potențial, datorită prezenței unui perete vitrat. Acesta a fost trucul pe care l-am adoptat pentru a resimți cu adevărat atmosfera apartamentului și pentru a o completa într-un mod inedit. Am lăsat razele soarelui să pună în valoare materialele și modelele pe care le-am ales. Sfatul nostru este să vă concentrați pe creativitate și să explorați la maximum potențialul spațiului după ce ați stabilit notiunile funcționale necesare pentru activitățile zilnice. Și să nu renunțați la revitalizarea unui spațiu, dacă doriți să reimprospătați și reintegrați anumite elemente existente.

 

Poze evolutie proiect
Poze concept initial